حدود یک سال پیش تقویم یک صفحهای ۱۳۹۹ را منتشر کردیم که با استقبال زیادی مواجه شد. برای همین امسال نیز تقویم سال ۱۴۰۰ را طراحی کردیم و این تقویم نیز کاملا رایگان است. تقویم ۱۴۰۰ به نسبت تقویم ۱۳۹۹ تمایز رنگی (Contrast) بالاتر، اعدادی خواناتر و چینش خلوتتری دارد. با توجه به جزئیات بالا، […]
مقالهها
در این صفحه همه مقالههای منتشر شده را میتوانید ببینید.
راهنمای جامع و سؤالهای مصاحبه شغلی
مصاحبه شغلی، از مهمترین مراحل استخدام است. این مقاله، سوالات رایجی که در مصاحبه پرسیده میشوند را بررسی میکند، تکنیکهای لازم را به شما میآموزد و برای مصاحبه شغلی آمادهتان میکند.
ردپای دیجیتال یا آنلاین چیست؟ چطور میتوان آن را مدیریت کرد؟
ردپای دیجیتال، Digital Footprint یا سایه دیجیتال، ردی است که شما در بستر اینترنت از خود به جای میگذارید. ردپایی که توسط مدیران منابع انسانی و مسئولان استخدام، کارفرما یا مخاطب شما قابل ردیابی و مشاهده است. چظور میتوان این ردپا را مدیریت و از آن محافظت کرد؟
مدارکی علیه فهرست کارها (To-Do List) + روش جایگزین
نوشتن فهرستی از کارها یا To-Do List، یک از متداول ترین روشها برای مدیریت زمان است. اما این مقاله نشان میدهد که چرا این روش، ناکارآمد است و بهتر است چه روشی را جایگزین آن کنیم.
تاب آوری (Resiliency) چیست و چگونه میتوان آن را افزایش داد؟ + پرسشنامه سنجش سطح تاب آوری
تاب آوری، مهارتی کلیدیست و به فرد کمک میکند که پس از یک تجربه شکست، دوباره روی پایش بایستد. این مقاله، به تعریف تاب آوری، اهمیت و مزایای آن، اندازه گیری سطح تاب آوری، وِیژگی های افراد تاب آور و نحوه تقویت تاب آوری میپردازیم.
چگونه کلمات کلیدی لازم برای بهینه سازی رزومه را پیدا کنیم؟
یکی از راههای بهینه سازی رزومه، استفاده ازکلمات کلیدی در آن است. کاری که شانس شما را برای انتخاب شدن توسط نیروی انسانی و ATS افزایش میدهد. این مقاله درباره نحوه پیدا کردن این کلیدواژه ها، جایگذاری آنها در رزومه و ابزارهای آنلاینی است که به شما در این کار کمک میکنند.
چگونه توصیه نامه لینکدین بگیریم؟ +راهنمای تصویری درخواست Recommendation
توصیه نامه یکی از راه های بهینه سازی و ساخت یک پروفایل حرفه ای در لینکدین است. چطور میتوان از دیگران توصیه نامه درخواست کرد؟ چه زمانی باید درخواستمان را ارسال کنیم و به چه کسانی؟ این مقاله به سوالات مطرح شده پاسخ میدهد.
۵ حسرت و پشیمانی بزرگ در روزهای پایانی زندگی چیست؟
فکر میکنید در روزهای پایانی زندگی انسان، چه حسرت هایی گریبانگیر آنها خواهد شد؟ بزرگترین پشیمانی هایی که در روزهای پیش از مرگ به ذهن انسان میرسند چه چیزهایی هستند؟ این مقاله، درباره ۵ حسرت بزرگ افراد در آخرین روزهای زندگی توضیح میدهد.
نتیجه یک آزمایش تصادفی؛ اگر نمیدانید که شغلتان را ترک کنید یا نه، احتمالا بهتر است ترک کنید.
چطور میتوان با معضل از دست دادن شغلی که دوستش داشیتم کنار بیاییم؟ این مقاله در سه توصیه به شما کمک میکند تا پس از بیکار شدن، شروعی دوباره را تجربه کنید.
۵ نمونه از بزرگ ترین حسرت های زندگی شغلی
بزرگ ترین حسرت و پشیمانی ای که ممکن است در زندگی شغلی و رحفه ای خود آن را تجربه کنید، چیست؟ در این مقاله به ۵ نمونه رایج از این حسرت ها پرداختهایم.
پرسشنامه ارزش های فردی شوارتز چیست؟ معرفی و اجرای آزمون PVQ
شناسایی ارزشها و مشخص کردن سلسله مراتب ارزش های فردی، کاری دشوار و مبهم است. آزمون ارزش های فردی شوارتز، به شما کمک میکند که ارزشهای خود و اولویت آنها را بهتر بشناسید.
ATS چیست؟ و چطور میتوان از فیلترهای آن عبور کرد؟
مدیران منابع انسانی و مسئولان استخدام، پس از ثبت هر آگهی شغلی، حجم زیادی از رزومهها را دریافت میکنند. بررسی تک به تک این رزومهها، زمان و انرژی زیادی لازم دارد. ATS یا Applicant Tracking System به منظور حل این مشکل به وجود آمده است. ATS، ساختار و محتوای رزومههای دریافتی را اسکن کرده و […]
تفاوت میان رزومه، سی وی، پرتفولیو، کاورلتر، اپلیکیشن فرم و اس اُ پی چیست؟
در فرآیند رایج جستوجوی شغل، حتما به یک رزومه حرفهای نیاز دارید. ولی ممکن است در کنار رزومه، به مدارک دیگری هم نیاز پیدا کنید و وجود آنها برای شما گیجکننده باشد؛ اسنادی مانند CV، پروتفولیو، توصیهنامه، نامه روکش، انگیزهنامه، پروفایل لینکدین و اپلیکیشن فرم. از آنجایی که تنظیم و تهیه هر یک از این مدارک، انرژی و […]
رزومه نویسی در ورد (Microsoft Word)
اگر در نوشتن رزومه خود دچار مشکل شدهاید، رزومه ساز رایگان مایکروسافت ورد میتواند در نوشتن یک رزومه حرفه ای به شما کمک کند. این مقاله آموزش گام به گام استفاده از این رزومه ساز است.
چه زمانی نباید مشاوره شغلی بگیریم؟
مقالات زیادی به این موضوع پرداختهاند که چه زمانی باید از یک مشاور شغلی کمک بگیریم و چه نشانههایی به ما نشان میدهد که آماده دریافت این کمک هستیم و به آن نیاز داریم. اما در سمت مقابل، نشانههایی وجود دارد که به شما میگوید چه زمانی مشاوره شغلی نمیتواند گزینهای کمککننده و مفید برای […]
چه مواقعی می توانیم از یک مشاور شغلی کمک بگیریم
شما زمان زیادی را در محل کارتان میگذرانید، انرژی زیادی را در شغل خود صرف میکنید و ارتباطات بسیاری را در زمینه کاریتان شکل میدهد. بنابراین شغل شما، بُعدی مهم از زندگی شماست. در محیط کارتان نیز مانند همه حوزههای زندگی، ممکن است به چالشها و مشکلاتی برخورد کنید که نمیتوان به تنهایی از پس […]
ارزش چیست؟ همه آنچه باید درباره ارزش ها بدانیم
ارزشها، معیارهای اصلی تعیین رضایت شما از زندگیتان هستند. اما چطور میتوانیم ارزش های خودمان را بشناسیم؟ سلسله مراتب ارزش ها چگونه مشخص میشود؟ چگونه میتوانیم ارزشهایمان را زندگی کنیم؟
اشتباهات رایج و تاثیرگذار در انتخاب رشته کنکور سراسری
انتخاب رشته کنکور سراسری یکی از تصمیمات تاثیرگذار زندگی هر فرد است. چطور میتوان از وقوع مشکلات احتمالی در انتخاب رشته دانشگاه جلوگیری کرد؟ در این مقاله به این سوال پاسخ میدهیم.
چگونه یک پروفایل لینکدین حرفه ای بنویسیم؟ نکاتی برای بهینه سازی پروفایل لینکدین و بازاریابی از طریق آن
پروفایل لینکدین، مجوز شما برای ورود به فضایی حرفهای، ارتباط با مخاطبان خود و معرفی خودتان به بازار کار است. اما برای متمایز شدن بین هزاران پروفایل دیگر باید نکاتی را رعایت کنید. این مقاله، مجموعهای از نکاتی است که برای داشتن یک پروفایل لینکدین حرفه ای به آن نیاز دارید.
چگونه یک رزومه حرفه ای بنویسم؟ همه نکاتی که باید برای نوشتن یک رزومه خوب بدانید
در زمان گشتن به دنبال کار، رزومه اولین چیزی است که به آن نیاز پیدا میکنید. اما برای عبور کردن از سد گزینش نرمافزاری، دیده شدن میان هزاران رزومه ارسالشده، انتخاب توسط تیم استخدام و رسیدن به مرحله مصاحبه، کار سختی در پیش دارید. در این مطلب به نکات مهم در نوشتن یک رزومه خوب و حرفه ای میپردازیم.
شغلهای روبه رشد؛ ۱۹ شغل مهم آینده
همراه با رشد اقتصاد و تکنولوژی، بازار کار نیز تغییر میکند. این تغییرات میتواند به نفع برخی صنعتها و به ضرر برخی دیگر تمام شود. بر اساس گزارش دفتر آمار کارِ وزارت کار ایالات متحده آمریکا، بررسیهای لینکدین، گزارش کریربیلدر و چند منبع دیگر، به طور میانگین در طی ۶ سال آینده، مشاغلی که در […]
سردرگمی در انتخاب شغل
سردرگمی در انتخاب شغل میتواند مشکلات انتخاب شغل را بیش از پیش پیچیدهتر کند. چطور میتوان این سر در گمی را مدیریت کرد؟
۱۹معیار برای تشخیص و انتخاب شغل مناسب
ملاک ها و معیارهای انتخاب یک شغل مناسب چیست؟ چطور میتوان انتخابی هوشمندانه و دقیق داشت؟ در انتخاب شغل باید به چه مسائلی توجه کنید؟ در این یادداشت به ۱۹ معیار مهم در انتخاب شغل مناسب میپردازیم.
تغییر شغل در زمان ویروس کرونا
حوادث غیرمنتظره و شوکهکننده روال عادی زندگیمان را مختل میکنند، ما را از دایره امنمان بیرون میکشند و به سمتی هدایتمان میکنند که از خودمان سوالاتی بزرگ بپرسیم؛ برای مثال چه چیزی مهم است و چه کاری ارزش انجام دادن دارد؟. بنابراین اصلا جای تعجب ندارد که در دوران بحران کرونا کنونی، بسیاری از افراد […]
مسائل و مشکلات انتخاب شغل
در دنیایی که به سرعت در حال تغییر است و انتخابهای متنوع و رنگارنگی پیش روی ما میگذارد، مسائل و مشکلات انتخاب شغل بیشتر از همیشه به چشم میآیند. چطور به آنها غلبه کنیم؟ در این مقاله به پاسخ این سوال میپردازیم.
بعد از دست دادن شغلی که عاشقش بودیم چه کنیم؟
چطور میتوان با معضل از دست دادن شغلی که دوستش داشیتم کنار بیاییم؟ این مقاله در سه توصیه به شما کمک میکند تا پس از بیکار شدن، شروعی دوباره را تجربه کنید.
نگاهی دقیق تر به بازسازی شغل
بازسازی شغل (Job crafting) (به معنای تغییر شغلتان به منظور اینکه برایتان بیشتر درگیر کننده {Engaging؛ این درگیری، به معنای درگیری مطلوب یا به بیانی دیگر، غرق شدن در کار است؛ برای مثال لذت بردن از کار موردنظر به قدری باشد که فرد متوجه گذر زمان نشود.} و معنادار باشد) میتواند اشکال متنوعی به خود […]
۹ توصیه برای کار پیدا کردن در دوران بحران کرونا
کار پیدا کردن در دوران بحران کرونا میتواند ترسناک و مبهم باشد. در این یادداشت به ۹ توصیه میپردازیم که به شما در جست و جوی کار در همه گیری کرونا کمک میکند.
۷ باور اشتباه درباره کار ایدهآل
۷ باور اشتباه درباره کار ایدهآل رضایتبخش و ۷ طرز فکر کارآمد جایگزین اگر زمان کافی برای خواندن همه نوشته ندارید، میتوانید فقط نکات مهم (رنگ آبی) را بخوانید. هر کدام از ما تصویرهایی از «شغل ایدهآل» در پس ذهنمان داریم که خودآگاه یا ناخودآگاه دوست داریم به آن برسیم. این تصویرها همیشه محرک ما […]
چجوری انتخاب رشته کنم که پشیمون نشم؟
اگرچه ماهیت انتخاب رشته با انتخاب شغل یکی است، اما شرایط آنها بسیار با هم متفاوت هستند. مثلا در انتخاب شغل افراد مستقلتر هستند اما در انتخاب رشته پدر و مادرها بسیار نقش دارد. یا در دل انتخاب رشته انتخاب دانشگاه نیز هست. برای همین این بخش را به صورت اختصاصی برای انتخاب رشته نوشتیم […]
رضایت شغلی چیست؟ ۵ عامل موثر بر رضایت شغلی + پرسشنامه
نگاهی به مهمترین عوامل موثر بر رضایت شغلی و نحوه افزایش این رضایتمندی این نوشته درباره رضایت شغلی است. اینکه چه عواملی بر رضایت شغلی تاثیرگذارند؟ چطور میتوان رضایت شغلی را افزایش داد؟ و اینکه در کل رضایت شغلی چه اهمتی دارد؟اگر میخواهید بدانید که چه شغلی را انتخاب کنید که رضایت شغلی بیشتری داشته […]
از کجا کار پیدا کنیم؟
این نوشته، دربارهی رسیدن به یک شغل در یک شرکت، سازمان یا یک تیم استارتاپی است. هدف این نوشته این است که کمک کند افراد توانمند به جایگاهی مناسب برسند تا بتواند از ظرفیتهایشان را به کار گیرند. استفاده از این نوشته برای رسیدن به شغلی که مناسب شما نیست، بیمعنی است. زیرا در بلندمدت […]
راهنمای جامع انتخاب شغل
حتما همه ما زمان زیادی را به انتخاب رشته و شغل آینده خود فکر کردهایم یا میکنیم، به ویژه زمانی که هنوز وارد بازار کار نشدهایم. شاید در طول تاریخ هیچگاه به اندازه امروز، انتخاب شغل سخت نبوده است. تنوع بسیار بسیار بالا شغلها و تخصصی شدن آنها در کنار تمام ابهاماتی افراد درباره مسیر […]
بیشتر تعارضات در محل کار، به شخصیت افراد ارتباطی ندارند
رابطه ویژگی های شخصیتی با تعارضات در محل کار چیست؟ آیا تیپ های شخصیتی با مشکلات محل کار مرتبط است؟چطور می توان این تعارضات را مدیریت و برطرف کرد؟
چه موقع قبل از پیدا کردن شغل بعدی، استعفا دهیم؟
یکی از نکات مهم استعفا دادن، پیدا کردن یک شغل جایگزین قبل از اعلام استعفا است. اما آیا می توانیم قبل از پیدا کردن کار بعدی استعفا دهیم؟ چه زمانی لازم است که زودتر از شغل خود خارج شویم؟
مدل پنج عاملی شخصیت چیست؟ همه چیز درباره مدل پنج عامل بزرگ شخصیت، Big-5 یا Five Factor Model
مدل پنج عاملی شخصیت یا پنج عامل بزرگ، یکی از معتبرترین مدلهایی است که به تفسیر ابعاد شخصیتی میپردازد. در این مقاله به تاریخچه این مدل، معرفی پنج عامل و خرده مقیاس های آنها و نقدهای وارد به این مدل میپردازیم.
انواع تست های روانشناسی
تقریبا همه با تستهای شخصیتی آشنا هستیم و خیلی وقتها واژههای تستهای شخصیتی و تستهای روانشناسی را به جای هم به کار میبریم. ولی تستهای شخصیتی یکی از انواع تستهای روانشناسی هستند. در این مقاله میخواهیم درباره انواع تستهای روانشناسی و کاربرد آنها توضیح بدهیم. به طور کلی آزمونهای روانشناسی را میتوان به شش دسته […]
همه چیز درباره تست های شخصیت شناسی
شخصیت چیست؟ شخصیت، یک مفهوم انتزاعی، پیچیده و گسترده است و با وجود نقش بنیادینی که در علوم مختلف مانند روانشناسی، جامعهشناسی، فلسفه و … ایفا میکند، هنوز تعریف واحدی که مورد توافق همه متخصصان باشد، وجود ندارد. روانشناسان و متخصصان دیگر حوزه علوم انسانی، هریک با شیوه خود به بررسی شخصیت و تعیین حوزهی آن […]
آیا در کار، زیادی به خودتان سخت می گیرید؟
همه ما دورههایی پرفشار را در محل کار داریم، وقتی چند ددلاین و ضربالاجل کاری با هم همزمان میشوند، زمان یک معامله مهم در حال نزدیک شدن است یا وقتی یک فصل پرکار و شلوغ به مدت چندین ماه ادامه پیدا میکند. در طی این دورهها، ممکن است سختتر و برای ساعات بیشتری کار کنیم، […]
قبل از استعفا، این سوالات را از خودت بپرس
«آیا دیگه وقتش رسیده که استفعا بدم؟» این سوالی است که همه ما حداقل یک بار از خودمان پرسیدهایم. اکثر افراد صبر میکنند تا زمانی برسد که حس کنند دیگر در کار یا سازمان خود جایی ندارند و باید آن را ترک کنند؛ اما این کار، در واقع به ضرر آنها تمام میشود. در چنین […]
شغلهایی که در آینده از بین میروند
وارد شدن به یک شغل، گاهی میتواند مسیری طولانی و چندین ساله داشته باشد. تمام مقاطع تحصیلی، انتخاب رشتهها، کنکور کارشناسی و ارشد و دکتری، کلاسهای آموزشی و کارگاهها و کارآموزیها، پژوهش و پایاننامه و مقاله، همه و همه جزئی از مسیری هستند که ممکن است برای آماده شدن برای یک شغل پشت سر بگذاریم. […]
وقتی علاقه به کار منجر به فرسودگی شغلی می شود
بدون شک این توصیه نخ نما را زیاد شنیدهاید که: “اگر کاری را که دوست دارید انجام دهید، دیگر حتی یک روز هم در زندگی خود کار نخواهید کرد.” این جمله ایده جالبی است اما به هیچ عنوان حقیقت ندارد. وقتی انجام کاری که دوست داریم را با کار نکردن برابر میدانیم، منتج به این […]
تقویم برنامهریزی سال ۱۳۹۹
تقویم یکصفحهای ۱۴۰۰ طراحی و منتشر شد. از این صفحه میتوانید دانلود کنید. داریم به روزهای شروع سال ۱۳۹۹ نزدیک میشیم. چیزی نمونده تا آخرین سال قرن رو هم آغاز کنیم و آماده بشیم برای تجربیات جدیدتر. قطعا روزهای سال ۹۹ هم هیچ تفاوتی با ۱۰۰ سال گذشتهاش نداره اما خب شاید همین آخری بودنش […]
وقتی می فهمی هرگز به شغل رویاییت نمی رسی
زمانی آرزو داشتم مثل بروس اسپرینگستین [۱]Bruce Springsteen شوم. اکنون، در سن ۶۲ سالگی، درباره او مینویسم، به نمایشهایش میروم، در اتوموبیلم با آهنگهایش همخوانی میکنم، اهمیت او را به فرزندانم میآموزم، از آثار او در کلاسهایم استفاده میکنم، و حتی به عنوان دیجی مهمان در رادیو خیابان ای [۲]E Street Radio فعالیت میکنم. اما […]
چرا تست شخصیت شغلی MBTI (مایرز بریگز) معیار خوبی برای انتخاب شغل نیست؟
حین انجام تحقیقاتی درمورد چگونگی ارائه یک مشاوره شغلی خوب، از خودمان پرسیدیم که آیا تست شخصیت مایرز بریگز، پراستفادهترین تست شخصیت در سرتاسر جهان، میتواند در این زمینه مفید باشد یا خیر. نهایتاً نتیجه گرفتیم که احتمالاً اینطور نیست. در این مقاله به چرایی این نتیجهگیری میپردازیم. اخیرا به طور اتفاقی به یک مقاله […]
دنبال کردن علایق در کنار شغلتون، چه مزایای غیرمنتظرهای به همراه داره؟
اینطور به نظر میرسد که همواره به ما گفته شده است که علایقمان را دنبال کنیم. حداقل در ایالات متحده، این پیشنهاد از آغاز مدرسه تا زمان ورود به دنیای کار، به فرد ارائه میشود. همانطور که ری دالیو [۱]Ray Dalio، سرمایهگذار میلیاردر، در کتاب خود یعنی “قواعد یکی کردن علاقه و شغلتان” [۲]Principles, “make […]
به شغل رویاییت نرسیدی، حالا چی؟
هیچ فرد مجربی، یک سابقه کامل و بینقص ندارد. گاهی اوقات برای شغلی که به نظر میرسد رویایی باشد، درخواست میدهید و رد میشوید. دست و پنجه نرم کردن با غم و ناامیدی برای مدت کوتاهی طبیعی است اما سرانجام باید خودتان را وادار به ادامه دادن کنید و مسیرتان را دوباره از سر بگیرید. […]
چرا به «به دنبال علاقت برو» همیشه خوب نیست؟
تا به حال چند بار به شما گفته شده است که “اشتیاق خود را دنبال کنید؟” این پیامی است که در همه چیز، از سخنرانی جشن فارغ التحصیلی تا آگهیهای شغلی، ظاهر میشود. عبارتی که حتی خودمان نیز آن را به مراتب تکرار میکنیم. وقتی کلاس اخیر دانشجویانMBA[۱]Master of Business Administration دانشکده بازرگانی کلمبیا را […]
چرا در انتخاب شغل مناسب، انقدر بد عمل میکنیم؟
مناسبترین شغل برای شما چیست؟ اگرچه پارامترهایی درمورد آنچه که واقعاً از یک شغل انتظار داریم وجود دارد، اما انتخاب های شغلی ما همیشه با این پارامترها مطابق نیستند. این عدم تطابق ممکن است حتی در صورت شناخت کامل ما از این پارامترها، رخ دهد. در نظر داشته باشید که اغلب ما فقط سه ویژگی […]
روانشناس، مشاور، روانپزشک، روانکاو، کوچ، و منتور! اینا با هم چه فرقی دارن؟
اگر کسی سرما بخورد، دستش بشکند، یا تپش قلب بگیرد میداند که برای درمان شدن به پیش پزشک با چه تخصصی مراجعه کند. اما اگر کسی درگیر مشکلات روحی روانی شود، معمولا نمیداند باید به چه کسی با چه تخصصی مراجعه کند و نمیداند چه انتظاری باید از هر تخصص داشته باشد. خیلی از افراد […]